Lobster Bistro

Náš koncept

Chuť Itálie, vášeň Španělska, srdce Olomouce

Náš koncept

Chuť Itálie, vášeň Španělska, srdce Olomouce

S lehkostí italského stylu a vášní pro španělskou gastronomii přichází na olomouckou scénu nový hráč – Lobster Bistro. Tento stylový podnik pod vedením šéfkuchaře Robina Kunce, který své umění zdokonalil v michelinských restauracích napříč Evropou, přináší svěží vítr do nabídky místní gastronomie.

Lobster Bistro, které najdete v nejvyšším patře Galerie Šantovka, staví na čerstvých a kvalitních surovinách. Od rána do 11.00 hodin vás rozmazlíme slanými i sladkými snídaněmi. Od oběda až do večera se můžete těšit na pět chutných jídel týdenního menu a každý den jinou polévku. Občas vás naši kuchaři překvapí sezónní specialitou.

Nabídku teplých jídel doplňuje i bohatá vitrína – výběr salámů, sýrů, nakládané zeleniny, pečiva, dezertů, dortů a sendvičů. Vše si můžete vychutnat na místě, nebo si dobroty vzít s sebou.

A co nápoje? Prosecco po skleničkách, tichá vína, domácí limonády, řemeslné nealko, výběrové čaje a v neposlední řadě dva druhy lahodné kávy na mlýnku – prostě vše, co potřebujete pro dokonalý zážitek.

Neděle = brunch. A co víc, jsme jediní v Olomouci, kdo nabízí brunch každou neděli. V teplých měsících můžete posedět na naší terase a užívat si dechberoucí výhled na historické centrum města.

Náš tým

Táhneme za jeden provaz

Náš mladý tým vede zkušený šéfkuchař Robin Kunc, který dříve působil v prestižních pražských restauracích skupiny La Collezione u Riccarda Lucqueho. Teď je připravený přinést vám to nejlepší z evropské gastronomie přímo do srdce Olomouce. Zastavte se u nás klidně i několikrát denně, Lobster Bistro je místem, kde je každý návštěvník vítaný.

Lukáš Vrba
manažer restaurace

Lukáš stejně jako Robin také pochází z Přerova a od střední školy se věnuje gastronomii. Po letech strávených v pražských restauracích El Emir, Pizza Nuova (Ambiente) a v Zátiší se přestěhoval zpátky na Moravu. V Olomouci si otevřel podnik Denisova 6 a poté restauraci Konvikt, v obou pracoval jako manažer provozu. Dnes vede část skupiny Lobster Group a má na starost hned několik podniků, mimo jiné i Lobster Bistro.

Nejraději má komunikaci a práci s lidmi. Jeho cílem je vytvářet firemní kulturu napříč jednotkami a motivovat a vést zaměstnance. Miluje dobré jídlo, pití a pocit blaha zažívá z šumu zaplněné restaurace. Vynaložená energie se mu vrací v podobě spokojených zákazníků i personálu. „Líbí se mi filozofie našeho konceptu, který staví na čerstvosti surovin, se kterými pracujeme. V kuchyni je naším cílem z těchto surovin vykouzlit jedinečné, do posledního kousku vyladěné a s úctou připravené pokrmy. Ručíme za nejlepší kvalitu a servis,“ říká o bistru Lukáš.

Robin Kunc
šéfkuchař

Náš šéfkuchař Robin pochází z Přerova, kde vystudoval hotelnictví a cestovní ruch. Hned po studiích se vydal do Prahy a kuchařské ostruhy sbíral rovnou v těch nejlepších restauracích. Na různých pozicích působil například v restauracích Bellevue, Mlýnec nebo v michelinském Alcronu. Potom čtyři roky vařil v prestižních podnicích v Londýně. Za sebou má i řadu zahraničních stáží v michelinských restauracích – např. v Hiša Franko ve Slovinsku nebo v Azurmendi a Eneko Bilbao ve Španělsku.

Na Hanou se Robin vrací z pozice sous chefa vyhlášené pražské restaurace La Bottega Bistroteka patřící do skupiny La Collezione Ricarda Lucqueho. Robin nejraději pracuje s čerstvými surovinami. Miluje přípravu drůbeže, ryb a mořských plodů, umí si ale poradit s každou surovinou. Je sběratelem světových kuchařek, ze kterých čerpá spoustu inspirací pro svoji práci v našem bistru.

Chceš s námi dělat dobroty?

Vaříme z originálních surovin, nápaditě a zdravě. Láká tě práce v mladém kolektivu pod zkušeným vedením? Táhne tě to do kuchyně? Nebo rád/a komunikuješ s hosty o jídle a pití? Určitě čekáme právě na tebe.

staňte se součástí týmu Lobster Bistro